Tortellini pomidorowo-szpinakowe
Tortellini pomidorowo-szpinakowe
Tortellini pomidorowo-szpinakowe

Tortellini pomidorowo-szpinakowe 30' 2



Składniki:

  • 250 g tortellini z serem Melissa Primo Gusto
  • 2 szklanki świeżego szpinaku
  • 1 opakowanie (500g) przecieru pomidorowego klasycznego Melissa Primo Gusto
  • 1 cebula
  • ½ szklanki mleka
  • 40 g parmezanu
  • 50 ml oliwy Pomace Melissa Primo Gusto
  • 4 ząbki czosnku
  • Łyżeczka suszonej bazylii
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, czosnek, bazylię, dodać sól i pieprz. Dolać przecier i dusić na średnim ogniu ok 4-6 min. Podlać mlekiem (ewentualnie śmietaną) i zagotować. Dodać szpinak i po 1 minucie połączyć z ugotowanym uprzednio tortellini. Dusić wszystko jeszcze chwilę na małym ogniu, po czym rozłożyć na talerzach i posypać parmezanem.



Posmakuj więcej: