Składniki:
Przygotowanie:
1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Polędwiczki z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, papryką i ziołami. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć mięso.
3. Zmniejszyć temperaturę i dodać posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
4. Gdy cebula się zeszkli, wyjąć mięso i dodać odsączone pomidory z puszki. W razie potrzeby dolać trochę oliwy z suszonych pomidorów. Podgrzewać chwilę.
5. Przełożyć pomidory z cebulą do osobnego naczynia, a na patelnię wrzucić ugotowany makaron. Dolać śmietanę, a po minucie podgrzewania świeżą bazylię.
6. Makaron i warzywa wyłożyć na talerze, a na wierzchu ułożyć polędwiczki. Całość można posypać startym parmezanem do smaku.