Penne z wędzonym łososiem na śmietanie 20' 2



Składniki:

  • 250 g makaronu Penne Rigate Melissa Primo Gusto
  • 150 g łososia wędzonego na zimno
  • 200 ml śmietany
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy Pomace Melissa Primo Gusto
  • ½ pęczka bazylii
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu.

2. Cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i dusić, aż będzie szklista. Wlać śmietanę, zredukować odrobinę, dodać łososia. Wszystko podgrzewać na małym ogniu ok 1 minuty.

3. Wymieszać sos z makaronem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać bazylię, zamieszać i serwować. Dla przełamania smaku można ewentualnie skropić danie cytryną.



Posmakuj więcej: