Penne Rigate z kalafiorem
Penne Rigate z kalafiorem

Penne Rigate z kalafiorem 30' 4



Składniki:

  • Makaron Penne Rigate 400 gr
  • Kalafior 800 g
  • Pomidory obrane 400 gr
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek pietruszki
  • Ser Pecorino/parmezan
  • Oliwa z oliwek 100 ml
  • Sól, pieprz czarny

Przygotowanie:

1. Umyty kalafior podzielić na różyczki.

2. W osolonej wodzie gotować różyczki kalafiora przez około 10 -15 minut.

3. Gdy kalafior jest w połowie gotowania, dodać makaron do garnka.

4. Na patelni rozgrzać olej z ząbkiem czosnku i posiekaną dużą ilością pietruszki; Gdy czosnek zacznie skwierczeć, dodać przetarte pomidory, sól i pieprz. Sos gotować przez 5 minut.

5. Wymieszać odcedzony makaron i kalafior z sosem. Przełożyć na talerze, posypać tartym serem i podawać.

 



Posmakuj więcej: