Creste z włoską kiełbasą 20' 2



Składniki:

  • 250 g makaronu creste (kolanko z falbanką) Melissa Primo Gusto
  • 200 g pikantnej włoskiej kiełbasy
  • 1 puszka pomidorów w kawałkach Melissa Primo Gusto (400 g)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy Pomace Melissa Primo Gusto
  • 5 ząbków czosnku
  • 250 ml czerwonego wina
  • 40 g parmezanu
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry, lekko podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać cebulę i dusić aż się zeszkli. Wlać wino, częściowo odparować, po czym dodać posiekany czosnek i pomidory z puszki. Dusić na małym ogniu około 6-8 minut. Doprawić solą, pieprzem i suszoną bazylią.

3. Połączyć sos z makaronem lub wyłożyć na makaron bezpośrednio na talerz. Posypać natką i startym parmezanem.



Posmakuj więcej: