Bruschetta z pastą z tuńczyka
Bruschetta z pastą z tuńczyka

Bruschetta z pastą z tuńczyka 15' 1



Składniki:

  • 1 bagietka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 8 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • Oregano
  • Sos balsamiczny cytrynowy Melissa Primo Gusto
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Bagietkę pokroić na kawałki po skosie i lekko zgrillować.

2. Tuńczyka odcedzić z oleju, zmiksować i zmieszać z majonezem, musztardą solą i pieprzem.

3. Ciepłe pieczywo posmarować pastą z tuńczyka, ułożyć suszone pomidory i posypać posiekanym oregano. Talerz udekorować sosem balsamicznym.

 



Posmakuj więcej: