Ravioli w sosie serowym ze szpinakiem 20' 2



Składniki:

  • 250 g ravioli z serem Melissa Primo Gusto
  • 60 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 2 garście szpinaku
  • 200 ml śmietany
  • 30 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować ravioli al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Na patelnię wlać śmietanę i doprowadzić ją do wrzenia. Zmniejszyć ogień i częściowo zredukować płyn. Dorzucić pokruszony ser pleśniowy i wyciśnięty czosnek, zamieszać. Sos powinien uzyskać jednolitą konsystencji.

3. Do sosu dodać ravioli i dokładnie wszystko razem wymieszać, aby sos oblepił całą powierzchnię ravioli. Można chwilę podgrzać.

4. Dodać szpinak, zamieszać. Przed podaniem posypać parmezanem.

 



Posmakuj więcej: