Sałatka z ravioli 20' 2



Składniki:

  • 200 g ravioli z serem Melissa Primo Gusto
  • 6 różyczek brokułu
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • Garść suszonej żurawiny
  • Garść łuskanego słonecznika
  • 3 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy Pomace Melissa Primo Gusto
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ravioli powinno być dość miękkie. Przelać zimną wodą, żeby przyspieszyć studzenie.

2. Do wody po makaronie wrzucić różyczki brokułu i gotować aż będzie al dente. Brokuł wyjąć i ochłodzić w lodowatej wodzie, aby zachował swój piękny zielony kolor. Odcedzić.

3. Na gorącej patelni uprażyć słonecznik, przesypać do osobnego pojemnika.

4. Na patelnię dodać oliwę wraz z czosnkiem, powoli podgrzać i kiedy czosnek zacznie pachnieć dorzucić wcześniej zblanszowany brokuł, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ravioli i wszystko szybko ze sobą wymieszać. Po 1 -2 minutach przełożyć do salaterki, dodać cebulę pokrojoną w drobne piórka, żurawinę oraz pomidorki koktajlowe.

5. Zamiast oliwy pomace można użyć oliwy smakowej przygotowanej według przepisów na stronie.

 



Posmakuj więcej: