Penne Rigate Tricolore / Rurka skośna trzykolorowa


Makaron w kształcie skośnej rurki, żłobionej („rigate”), tak, aby w swych rowkach mogła zatrzymać jak najwięcej sosu.

Penne może być zestawiane z różnymi składnikami, ale najlepiej pasuje do gęstych sosów o strukturze gruboziarnistej oraz potraw z wykorzystaniem dużych kawałków warzyw i mięsa, dlatego sprawdza się w sałatkach i zapiekankach. Popularnym daniem z zastosowaniem tego makaronu jest ostre penne all’Arabiata z papryczką chili, czosnkiem i bazylią, jednak dzięki swej uniwersalności stanowi kopalnię inspiracji i zawsze smakuje wyśmienicie.

Dostępne w wersji tradycyjnej, pełnoziarnistej, trzykolorowej oraz BIO.

 

500 g

Fusilli Tricolore / Świderki trzykolorowe


Najpopularniejszy dodatek do różnych dań i sałatek doskonale urozmaici każdą kompozycję.

500 g

Spaghetti Tricolore / trzykolorowe


Najpopularniejsza forma makaronu w fantazyjnej, kolorowej formie.

500 g