Bucatini w ziołach z oliwkami 15' 2



Składniki:

  • 250 g makaronu Bucatini
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka kaparów
  • 50 g czarnych oliwek Melissa
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ papryczki chili
  • ½ pęczka świeżej bazylii
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Oliwa Pomace
  • Parmezan (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Wrzucić pokrojoną w talarki cebulę, kapary, oliwki i drobno posiekaną papryczkę. Smażyć 2 minuty na średnim ogniu.

3. Dodać czosnek i posiekane zioła. Smażyć kolejne 3 minuty.

4. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem do smaku i gotowe! Całość można delikatnie posypać parmezanem.



Posmakuj więcej: