Składniki:
- 10 płatów makaronu Lasagne Melissa Primo Gusto
- 200 g ricotty
- garść rozdrobnionych liści szpinaku
- zielona część pora
- starta młoda cukinia
- starte kwiaty małego brokułu
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 100 g startej mozzarelli
- sól i pieprz
- świeże liście bazylii



Przygotowanie:
Farsz: na patelni podsmażamy warzywa, do których na koniec smażenia dodajemy czosnek, a następnie ricottę.
Sos: w rondelku umieszczamy masło, gdy się rozpuści dodajemy po łyżce mąkę, aż połączą się w gładką masę. Wtedy dolewamy mleko i mieszamy trzepaczką do momentu, aż sos zacznie gęstnieć.
Lasagne: W szerokim rondlu zagotowujemy wodę. Wkładamy płat makaronu po dwie sztuki. Wyciągamy po ok 3 minutach, gdy zmiękną i pozwolą się rolować.
Roladki: na płacie rozsmarowujemy cienko farsz i zwijamy. Dno naczynia smarujemy sosem beszamelowym. Układamy roladki, przykrywamy beszamelem i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy ok 30 min w temp. 180°.