Składniki:
- 1 opakowanie makaronu Tagliatelle Melissa Primo Gusto,
- 2 łyżki masła,
- 1 garść listków świeżej mięty,
- kilka listków świeżej bazylii,
- 1 szklanka mrożonego groszku,
- sok i skórka starta z 1 cytryny,
- 4 suszone pomidory,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- ok 1/3 kawałka Parmigiano Reggiano,
- 4 plasterki prosciutto,
- sól i pieprz.



Przygotowanie:
Makaron Tagliatelle gotujemy al. dente przez około 6 min. Na rozgrzanym maśle układamy kilka gałązek mięty i liście bazylii. Dodajemy mrożony groszek i przysmażamy przez chwilę. Dodajemy sok z cytryny i otartą skórkę. Mieszamy przez kilka minut, aż wszystko będzie miękkie. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i polewamy oliwą z oliwek. Usuwamy miętę i bazylię. Dodajemy makaron Tagliatelle oraz w razie potrzeby odrobinę wody z gotowanego makaronu. Dodajemy starty ser Parmigiano Reggiano i ponownie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy plasterkami prosciutto.