Składniki:
- Makaron Penne Rigate Melissa Primo Gusto
- Por
- Marchewka
- Kukurydza
- Passata pomidorowa Melissa Primo Gusto
- Oliwa z oliwek
- Mozzarella lub grana padano
- Przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, bazylia, oregano, czosnek


Przygotowanie:
Makaron gotuję zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, tak aby był al dente. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oliwy, a następnie podsmażam na niej drobno pokrojonego pora i startą na grubych oczkach marchew. Dodaję kukurydzę oraz passatę pomidorową, wszystko dokładnie mieszam i doprawiam do smaku. Gotuję pod przykryciem na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaję ugotowany makaron i mieszam, aż składniki się połączą, a sos otuli i wypełni każdą rurkę. Wykładam na talerze i dekoruję serem mozarella podzielonym na mniejsze części oraz posiekanymi liśćmi pietruszki.