Tortellini z grzybami z boczkiem na rukoli
Tortellini z grzybami z boczkiem na rukoli

Tortellini z grzybami z boczkiem na rukoli 20' 2



Składniki:

  • 250 g tortellini z grzybami Melissa Primo Gusto
  • 70 g wędzonego boczku
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 2 garście rukoli
  • 40 g parmezanu
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy Pomace
  • Suszona bazylia, oregano
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Rozgrzać na patelni oliwę i podsmażyć pokrojony boczek, cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Kiedy cebula się zeszkli dodać tortelini i pomidorki koktajlowe. Smażyć wszystko około 1- 2 min. Dodać świeżą rukolę, zamieszać.

3. Przed podaniem posypać startym parmezanem i suszonymi ziołami.

 



Posmakuj więcej: