Składniki:
Przygotowanie:
1. Ugotować tagliatelle w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić.
2. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, po czym dodać posiekaną w kostkę cebulę oraz natkę pietruszki, posolić i smażyć, aż cebula stanie się szklista. Przed końcem smażenia wrzucić na patelnię drobno posiekany czosnek i chwilę smażyć, uważając, aby się nie przypalił.
3. Do miski wbić jajka, lekko ubić z solą i pieprzem, dodać starty ser. Świeżo odcedzony makaron wrzucić na patelnię do boczku, zalać jajkiem z serem i podgrzewać, cały czas mieszając, aż sos się delikatnie zetnie (można podgrzewać nieco dłużej, zależnie od preferowanej konsystencji sosu). Gorący makaron przełożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki.