Świderki z groszkiem i fasolką w sosie śmietanowym
Świderki z groszkiem i fasolką w sosie śmietanowym

Świderki z groszkiem i fasolką w sosie śmietanowym 20' 2



Składniki:

  • 250 g świderek Melissa Primo Gusto
  • 70 g zielonej fasolki
  • 70 g zielonego groszku
  • 7 suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki serka mascarpone
  • 4 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu. W tej samej wodzie ugotować al dente groszek z fasolką.

2. Podsmażyć czosnek i papryczkę chili na oliwie, dodać śmietanę i serek mascarpone. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Po chwili dodać fasolkę, groszek i pokrojone pomidory. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Po kilku minutach dodać makaron i wymieszać z powstałym sosem. Posypać parmezanem.



Posmakuj więcej: