Składniki:
Przygotowanie:
1. Ugotować makaron zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu.
2. Fasolkę i brokuł wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować 2 minuty, odcedzić.
3. Pokroić cukinię i paprykę, czosnek posiekać, cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cukinię i smażyć ją około minuty. Dodać cebulę i czosnek, smażyć 2 minuty, a następnie dołożyć paprykę i pomidory. Wszystko posolić, doprawić pieprzem i oregano. Po mniej więcej 2 minutach przełożyć wszystko do osobnego naczynia.
4. Na patelnię wrzucić ugotowany makaron, dodać łyżkę masła i zioła, zamieszać, dołożyć fasolkę i brokuł rozprowadzić po reszcie masła, serwować.
5. Danie może być ciekawym dodatkiem do mięsa lub stanowić zdrowy posiłek wegetariański.