Składniki:
Przygotowanie:
1. Ugotować ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ravioli powinno być dość miękkie. Przelać zimną wodą, żeby przyspieszyć studzenie.
2. Do wody po makaronie wrzucić różyczki brokułu i gotować aż będzie al dente. Brokuł wyjąć i ochłodzić w lodowatej wodzie, aby zachował swój piękny zielony kolor. Odcedzić.
3. Na gorącej patelni uprażyć słonecznik, przesypać do osobnego pojemnika.
4. Na patelnię dodać oliwę wraz z czosnkiem, powoli podgrzać i kiedy czosnek zacznie pachnieć dorzucić wcześniej zblanszowany brokuł, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ravioli i wszystko szybko ze sobą wymieszać. Po 1 -2 minutach przełożyć do salaterki, dodać cebulę pokrojoną w drobne piórka, żurawinę oraz pomidorki koktajlowe.
5. Zamiast oliwy pomace można użyć oliwy smakowej przygotowanej według przepisów na stronie.