Tortellini z grzybami w sosie bazyliowym 20' 2



Składniki:

  • 250 g tortellini z grzybami Melissa Primo Gusto
  • 1 pęczek suszonej bazylii
  • 200 ml śmietany
  • 70 ml białego wina wytrawnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy Pomace Primo Gusto
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić drobno posiekany czosnek. Po chwili, kiedy czosnek uwoli swój aromat, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy śmietana częściowo się zredukuje, dodać wino i drobno posiekaną bazylię. Dusić wszystko na małym ogniu około 5-7 minut.

3. Do sosu dodać ugotowane tortellini i podgrzewać jeszcze przez chwilę.

4. Przed podaniem można posypać danie parmezanem, ale dla koneserów smaku bazylii nie jest to konieczne.

 



Posmakuj więcej: