Linguine z natką pietruszki na śmietanie
Linguine z natką pietruszki na śmietanie

Linguine z natką pietruszki na śmietanie 15' 2



Składniki:

  • 250 g makaronu linguine Melissa Primo Gusto
  • 150 ml śmietany 18%
  • 30 g parmezanu
  • 1 ½ łyżki masła
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2. Na patelni rozpuścić masło, dodać śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać. Podgrzewać sos, aż się trochę zredukuje, a konsystencja stanie się lekko jedwabista. Dodać szczyptę soli i pieprzu oraz makaron. Wszystko dokładnie wymieszać.

3. Ściągnąć z ognia i dodać świeżą, drobno pokrojoną natkę pietruszki. Posypać parmezanem wedle uznania.



Posmakuj więcej: