Pełnoziarniste spaghetti w ziołach z warzywami 20' 1



Składniki:

  • 130 g spaghetti pełnoziarnistego Melissa Primo Gusto
  • 1 puszka pomidorów w kawałkach Melissa Primo Gusto
  • 1 cebula
  • 80 g brokuła
  • 0,5 papryki
  • 150 g cukinii
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • Łyżka masła
  • Oliwa Pomace Melissa Primo Gusto
  • 1 gałązka rozmarynu
  • Garść świeżych ziół (bazylia, oregano, natka pietruszki)
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu.

2. Fasolkę i brokuł wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować 2 minuty, odcedzić.

3. Pokroić cukinię i paprykę, czosnek posiekać, cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cukinię i smażyć ją około minuty. Dodać cebulę i czosnek, smażyć 2 minuty, a następnie dołożyć paprykę i pomidory. Wszystko posolić, doprawić pieprzem i oregano. Po mniej więcej 2 minutach przełożyć wszystko do osobnego naczynia.

4. Na patelnię wrzucić ugotowany makaron, dodać łyżkę masła i zioła, zamieszać, dołożyć fasolkę i brokuł rozprowadzić po reszcie masła, serwować.

5. Danie może być ciekawym dodatkiem do mięsa lub stanowić zdrowy posiłek wegetariański.



Posmakuj więcej: