Papardelle z krewetkami w sosie Alfredo
Papardelle z krewetkami w sosie Alfredo

Papardelle z krewetkami w sosie Alfredo 20' 2



Składniki:

  • 150 g makaronu papardelle Melissa Primo Gusto
  • 150 ml sosu Alfredo (przepis:Sos Alfredo)
  • 200 g krewetek
  • 1 łyżka masła
  • 40 g tartego parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy Pomace Melissa Primo Gusto
  • Garść siekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

2. Na patelni rozpuścić masło, dodać łyżkę oliwy, rozgrzać i wrzucić krewetki oraz drobno pokrojony czosnek. Dusić minutę do czasu, aż krewetki się zaróżowią. Dodać przygotowany wcześniej sos Alfredo, dokładnie wymieszać, stopniowo dodawać starty parmezan, ciągle mieszając.

3. Posolić i dodać pieprzu do smaku. Wyłożyć gorący makaron z sosem na talerz, posypać posiekaną natką pietruszki.



Posmakuj więcej: