Zupa z włoskich pomidorów z makaronem Orzo 30' 6



Składniki:

  • 0,7 l bulionu warzywnego
  • 150 g makaronu w kształcie ryżu
  • 4 puszki pomidorów w kawałkach
  • 4 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 łyżki oliwy Pomace
  • Oregano, bazylia
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Cebule pokroić w pióra, czosnek posiekać. Wszystko dusić około 3 minut na oliwie.

2. Dodać pomidory i dusić razem jeszcze ok. 3 minuty. Doprawić pomidory ziołami i zalać bulionem. Gotować na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając.

3. Do zupy pomidorowej idealnie pasuje makaron w formie ryżu. Makaron ugotować osobno zgodnie z przepisem na opakowaniu, podawać razem z zupą.



Posmakuj więcej: