Tortellini z zielonymi warzywami 20' 2



Składniki:

  • 250 g tortellini z grzybami Melissa Primo Gusto
  • 1 cebula
  • 5 różyczek brokułu
  • 2 garście szpinaku
  • 80 g groszku
  • 70 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 40 g parmezanu
  • 200 ml śmietany
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

2. Cebulę posiekać, a brokuł zblanszować.

3. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę. Następnie dodać śmietanę oraz rozdrobniony ser pleśniowy. Cały czas mieszając dusić wszystko na małym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji.

4. Do gotowego sosu dodać brokuły i groszek. Dusić około 2 minut. Dodać makaron i podgrzewać jeszcze 2 minuty. Gdyby sos zrobił się za gęsty można dodać trochę wytrawnego białego wina.

5. Chwilę przed podaniem dorzucić liście młodego szpinaku. Serwować posypane tartym parmezanem.



Posmakuj więcej: