Tagliatelle z szynką parmeńską i rukolą
Tagliatelle z szynką parmeńską i rukolą

Tagliatelle z szynką parmeńską i rukolą 20' 2



Składniki:

  • 250 g tagliatelle Melissa Primo Gusto
  • 60 g szynki długo dojrzewającej (parmeńskiej)
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 3 garście rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy Pomace Melissa Primo Gusto
  • 40 g parmezanu
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu.

2. Cebulę pokroić w pióra, czosnek posiekać. Poddusić wszystko na rozgrzanej patelni, dodać soli i pieprzu do smaku. Dorzucić pociętą w szerokie paski szynkę parmeńską oraz pomidorki koktajlowe. Zamieszać, dusić minutę, po czym dodać ugotowany makaron.

3. Zdjąć z ognia, dodać rukolę i ponownie wymieszać. Wyłożyć makaron na talerze, oprószyć grubo tartym parmezanem.



Posmakuj więcej: