Tagliatelle z podgrzybkami
Tagliatelle z podgrzybkami

Tagliatelle z podgrzybkami 20' 2



Składniki:

  • 250 g makaronu tagliatelle Melissa Primo Gusto
  • 150 g podgrzybków
  • 70 g szynki długodojrzewającej
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 40 g tartego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy Pomace
  • 1 łyżka masła
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Cebulę pokroić w pióra. Podgrzybki oczyścić i pokroić na sporej wielkości kawałki.

3. Rozgrzać oliwę z masłem na patelni, zeszklić cebulę, dodać grzyby. Smażyć wszystko około minutę, po czym dolać wino i dusić na małym ogniu jeszcze około 4 minuty. Dodać sól i pieprz do smaku oraz szynkę długodojrzewającą, chwilę podgrzewać.

4. Na koniec dodać makaron, pomidorki koktajlowe i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem na stół posypać grubo tartym parmezanem.



Posmakuj więcej: