Sałatka grecka z tortellini 20' 2



Składniki:

  • 250 g tortellini z serem Melissa Primo Gusto
  • 100 g młodego szpinaku
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g sera feta
  • 125 g czarnych oliwek Melissa Primo Gusto
  • 125 ml oliwy z oliwek Extra Virgin Melissa Primo Gusto
  • 75 ml czerwonego octu winnego Melissa Primo Gusto
  • 75 ml soku z cytryny
  • Natka pietruszki, oregano
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Ugotować tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. W osobnym naczyniu zmieszać płynne składniki, dodać szczyptę soli, świeżo zmielony pieprz, posiekaną natkę pietruszki i szczyptę oregano. Dodać ugotowane tortellini, wymieszać dokładnie i wystudzić w lodówce.

3. Na koniec dodać pozostałe składniki: posiekaną w pióra cebulę, kostki fety, połówki oliwek i liście szpinaku. Wymieszać i rozłożyć na talerze.



Posmakuj więcej: