Pierś z suszonymi pomidorami, bazyliowym pesto i mozarellą
Pierś z suszonymi pomidorami, bazyliowym pesto i mozarellą

Pierś z suszonymi pomidorami, bazyliowym pesto i mozarellą 15' 1



Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 plastry mozzarelli
  • 4 pomidory suszone Melissa Primo Gusto
  • 2 łyżki pesto z bazylii Melissa Primo Gusto
  • 1 gałązka rozmarynu
  • Sól, pieprz, papryka

Przygotowanie:

1. Pierś z kurczaka umyć, odciąć polędwiczki, zostawiając jednolity kawałek mięsa.

2. Mięso natrzeć solą, pieprzem, papryką. Naciąć wzdłuż na głębokość 3/4.

3. Mięso wypełnić suszonymi pomidorami, mozzarellą, połową gałązki rozmarynu oraz łyżką pesto.

4. Rozgrzać grill lub patelnię do wysokiej temperatury. Natrzeć pierś olejem z suszonych pomidorów i grillować razem z drugą częścią rozmarynu. Grillować z jednej strony aż mięso zbrązowieje, przełożyć na drugą stronę, zmniejszyć temperaturę, a pierś przykryć folią aluminiową i trzymać na grillu tak długo, aż zetnie się całe w środku.

5. Po zdjęciu z grilla polać łyżką pesto bazyliowego



Posmakuj więcej: