Linguine z pesto z rukoli 15' 2



Składniki:

  • 250 g makaronu linguine Melissa Primo Gusto
  • 4 łyżki pesto z rukoli (sprawdź przepis>>)
  • 2 garście rukoli
  • ½ papryczki chili
  • 40 g parmezanu
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin Melissa Primo Gusto
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2. Papryczkę chili drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną papryczkę, dodać pesto, poddusić chwilę. Dodać makaron i dokładnie wymieszać.

3. Zdjąć patelnię z ognia, dodać świeżą rukolę i posypać parmezanem. Ponownie wymieszać i serwować.

4. W zależności od intensywności smaku pesto można dodać soli i pieprzu oraz skropić dodatkowo oliwą.



Posmakuj więcej: