Krewetki w sosie Alfredo
Krewetki w sosie Alfredo

Krewetki w sosie Alfredo 45' 6



Składniki:

  • 500 g krewetek
  • 150 g boczniaków
  • 1 świeża czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 ml śmietany
  • 80 g parmezanu
  • 2 łyżki oliwy Pomace Melissa Primo Gusto
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżeczki pieprzu cayenne

Sos Alfredo:

  • 100 g masła
  • 200 g serka mascarpone
  • 400 ml mleka
  • 150 g parmezanu
  • Szczypta pieprzu
  • 2 ząbki czosnku

Jako dodatek:

  • 500 g makaronu penne Melissa Primo Gusto

Przygotowanie:

1. Na patelni rozgrzać masło z dodatkiem oliwy. Zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, posolić, dodać pokrojony czosnek oraz paprykę i paski boczniaków. Dusić do miękkości minimum 2 minuty.

2. Dodać opłukane surowe krewetki, a kiedy zmienią kolor na różowy, dodać sos Alfredo (przepis tutaj), śmietanę i ser. Gotować jeszcze 5 minut. Posypać natką pietruszki – alternatywnie można dodać do tego makaron.



Posmakuj więcej: